25 ondernemers gecertificeerd als Gastheer

22-4-2013

Ondernemers uit Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland ontvangen schildje

De intensieve vierde dag van de cursus ‘Gastheerschap Grevelingen' stond in het teken van streekgerechten en het samenstellen van arrangementen voor toeristen en bezoekers. Met een keur van streeklekkernijen op de achtergrond ontvingen de ondernemers het schildje ‘Gastheer Grevelingen' om te plaatsen op de eigen onderneming. "Het schildje is het bewijs dat de ondernemer een echte Gastheer is en goed in staat is om de eigen gasten uitgebreid te informeren over alles wat de Grevelingen te bieden heeft", aldus Ad Verseput, wethouder Schouwen-Duiveland die de bordjes aan de enthousiaste ondernemers uitreikte. "Vooral de samenwerking tussen ondernemers van Goeree-Overflakkee en van Schouwen-Duiveland is bijzonder leuk om te zien." De cursus is georganiseerd door Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen in samenwerking met IVN, de gemeente Schouwen-Duiveland, de gemeente Goeree-Overflakkee, Staatsbosbeheer en de VVV's van beide eilanden.

De cursus is een succes en was volgetekend. In de vier dagdelen die de cursus telde deden 25 ondernemers mee. De belangstelling is echter groter, waardoor mogelijk de cursus in het najaar een tweede editie krijgt. Op dit moment staan er ondernemers op de wachtlijst. Met de cursus wordt het unieke karakter van het natuurgebied De Grevelingen een belangrijk onderdeel van het toeristisch product op de beide eilanden.

De cursus Gastheerschap Grevelingen is onderdeel van het project Natura People binnen het programma Zicht op Grevelingen wat zorgt voor versterking van de ecologie en economie van De Grevelingen. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Reageer
Wilt u reageren op dit onderwerp? Vul dan uw reactie hiernaast in.