Bijeenkomst cursus Gastheerschap Grevelingen

31-1-2013

Cursus voor lokale ondernemers Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee over eigen omgeving

Ondernemers op en rond de Grevelingen zijn onlangs benaderd voor een informatiebijeenkomst over een cursus over de Grevelingen. Deze cursus moet van de ondernemers ‘gastheren' maken. Hierdoor wordt het unieke karakter van het natuurgebied De Grevelingen een belangrijk onderdeel van het toeristisch product. De cursus wordt georganiseerd door Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen in samenwerking met IVN, de gemeente Schouwen-Duiveland, de gemeente Goeree-Overflakkee en de VVV's van de eilanden. Organisator Lodewijk Vormer van het Grevelingenschap: "Het blijkt dat de aanwezigheid van een mooi natuurgebied een belangrijke overweging is bij toeristen voor het kiezen van een bestemming. De Grevelingen is zo'n natuurgebied. Samen met de ondernemers willen we dit steviger gaan uitdragen. Daarom de cursus gastheerschap."

De cursus bestaat uit 4 dagdelen verspreid over maart en april 2013. De cursus leert de ondernemers alles over de Grevelingen als Natura 2000 gebied, over de Europese aandacht, de unieke ecologische kenmerken van het gebied en alle recreatieve mogelijkheden op en rond de Grevelingen. Afronding van de cursus resulteert in een certificaat en een schild op de deur: Gastheer Grevelingen.

Informatiebijeenkomst

Voor geïnteresseerde ondernemers wordt op 5 februari aanstaande een informatiebijeenkomst gehouden in Brasserie Le Bateau, Kabbelaarsbank 5-10 in Ouddorp. Deze bijeenkomst start om 19.00 uur en wordt afgesloten met een borrel. Ondernemers kunnen zich voor deze informatiebijeenkomst melden voor 1 februari bij Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen: Pauline Heepke via p.heepke@pzh.nl.

De cursus Gastheerschap is onderdeel van het programma Zicht op de Grevelingen wat zorgt voor versterking van de ecologie en economie van De Grevelingen. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Reageer
Wilt u reageren op dit onderwerp? Vul dan uw reactie hiernaast in.