Beachsportvoorzieningen feestelijk geopend

5-5-2012

Onder het toeziend oog van genodigden en andere belangstellenden hebben de wethouders A. Verseput  en  B. Tuk op 5 mei jl. de drie nieuwe beachsportvoorzieningen op de Brouwersdam geopend. Zij sloegen de eerste service  op het volleybalveld, waarna de Nederlands en Europees kampioenen beachvolleybal (<23 jaar) Michelle Stiekema en Rimke Braakman een demo gaven.

Duurzaamheid
Gedeputeerde van de provincie Zeeland de heer Heijning deed het openingswoord. In diverse toespraken en presentaties werd het economisch en toeristisch belang voor het gebied benoemd. Evenals de goede samenwerking tussen overheidspartijen en ondernemers bij de totstandkoming van de voorzieningen. Wethouder Tuk benadrukte de duurzaamheid bij alle ontwikkelingen rond de Brouwersdam: er blijft aandacht voor de natuurwaarden.

Gratis toegankelijk
De beachsportvoorzieningen liggen verspreid op het Noordzeestrand bij de Brouwersdam: naast Beachclub Perry's, De Kous en 't Gorsje. De ondernemers van De Zeeuwse Gasten, Beware Beach en Juventa zullen het beheer en de exploitatie op zich nemen. De multifunctionele voorzieningen zijn te huur voor bijvoorbeeld toernooien en vaste trainingsuren en te gebruiken voor meerdere typen beachsporten, zoals beachvolleybal, beachtennis, beachsoccer en beachhockey. Op tijdstippen dat de velden niet in gebruik zijn, kunnen ze ook gratis gebruikt worden door recreanten.  Ter plaatse kunnen materialen als ballen of rackets gehuurd worden.

Brouwersdam, ‘hotsport for active leisure'
De beachsportvoorzieningen zijn gerealiseerd in het kader van het project ‘Brouwersdam, hotspot for active leisure', onderdeel van het programma Zicht op de Grevelingen. Hierin participeren de provincies Zuid-Holland en Zeeland en de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goedereede. G.Z-H is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. De drie beachsportvoorzieningen zijn gefinancierd met een eenmalige bijdrage voor de investeringskosten. De ondernemers De Zeeuwse Gasten / Beachclub Perry's, Beware Beach en Juventa / 't Gorsje, zullen het beheer en de exploitatie van de voorzieningen op zich gaan nemen.

Filmpje over project

Promofilmpje Brouwersdam, hotspot for active leisure

Reageer
Wilt u reageren op dit onderwerp? Vul dan uw reactie hiernaast in.