De kaart hierboven laat zien welke toekomstplannen er voor De Punt zijn, zoals een ecohotel en een belevingsbos. Daarnaast ziet u welke projecten uitgevoerd of in uitvoering zijn, zoals de bunkerroute.
Klik op de kaart voor een grotere weergave van het gebied De Punt.

Weet u ook een bijzondere plek bij De Punt? Deze kunt u zelf aangeven. Klik op de kaart waarna u verdere instructies kunt lezen.


 

Ecohotel

img_2903.jpg (26.0 K) 

Op de locatie van het huidige bezoekerscentrum en de brasserie komt een ‘ecohotel'. Dat is een hotel dat zoveel mogelijk opgaat in zijn natuurlijke omgeving en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Gasten van het hotel beleven het landschap optimaal door het mooie uitzicht op de Grevelingen vanuit het hotel. Ook is het hotel aangesloten op wandelroutes, zodat bezoekers eenmaal buiten direct de natuur kunnen verkennen.

Wat betreft duurzaamheid moet het hotel, dat tussen de 80 en 160 kamers gaat tellen, voldoen aan de hoogste standaarden ten aanzien van energievoorziening, waterverbruik, bedrijfsvoering, bouwmaterialen en dergelijke. Het ecohotel krijgt een kwaliteitsniveau van vier sterren met onder meer wellnessvoorzieningen.

Gerelateerde ontwikkellocaties: