Brouwersdam

Hotspot active leisure

kitesurfers.jpg (21.2 K)

Om het recreatieaanbod op en bij de Brouwersdam een stevige impuls te geven, heeft in 2007 de Bestuurlijke Adviescommissie Brouwersdam* een Top 10 Brouwersdam vastgesteld.

De doelstelling van de Top 10 is om de Brouwersdam de komende jaren door nieuwe activiteiten en investeringen te ontwikkelen tot hotspot for active leisure; een aantrekkelijke plek voor mensen die actieve, soms avontuurlijke sporten willen beoefenen. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen de zeezijde en de meerzijde van de dam. Zij krijgen de uitstraling van respectievelijk een summerboulevard en een all seasons boulevard.

Aan de zeezijde (summerboulevard) ligt de nadruk op actieve sporten op het strand en in de branding, zoals kitesurfen, wind- en brandingsurfen en strandsporten zoals beachvolleybal en beachvoetbal. Nieuwe sporten zijn in opkomst, zoals beachpolo, beachhockey, beachrugby en beachtennis.

Door al deze actieve sporten en evenementen als beachpartys, beachsportkampen en het jaarlijkse Concert-at-Sea kan de zeezijde van de Brouwersdam tot een toplocatie voor jongeren uitgroeien. Ondernemers spelen een belangrijke rol om het concept te laten slagen; zij zorgen voor de verhuur van materialen, organiseren evenementen en zorgen voor trendy horecavoorzieningen.

Aan de binnenzijde van de dam (all seasons boulevard) krijgen de duiksport, de onderwaternatuur van de Grevelingen en het zeilen meer aandacht. Zo krijgen duiklocaties een opknapbeurt en komen er meer aanlegplaatsen voor zeilers. Ook komen er meer basisvoorzieningen als douches, prullenbakken en bewegwijzering op de dam.

* Leden van de Bestuurlijke Commissie Brouwersdam zijn de recreatiegedeputeerden Wiersma (Zeeland) en Van Engelshoven-Huls (Zuid-Holland) en de wethouders Verseput (Schouwen-Duiveland) en Tuk (Goedereede).

Reageer
Wilt u reageren op dit onderwerp? Vul dan uw reactie hiernaast in.