De kaart hierboven laat zien welke toekomstplannen er voor de Brouwersdam zijn, zoals de sluis, de doorlaatopening en de energiecentrale. Daarnaast ziet u welke projecten uitgevoerd of in uitvoering zijn, zoals de waterjump op de Kabbelaarsbank.
Klik op de kaart voor een grotere weergave van het gebied Brouwersdam.

Weet u ook een bijzondere plek bij Brouwersdam? Deze kunt u zelf aangeven. Klik op de kaart waarna u verdere instructies kunt lezen. 

Infocentrum en Rondje Grevelingen

bezoekerscentrumgroot.jpg (4.8 K)
Naast de nieuwe voorzieningen op en rond de Brouwersdam, komt er ook een betere presentatie van het recreatieaanbod voor toeristen. Er zijn twee projecten opgezet om dit doel te bereiken: het Rondje Grevelingen en het nieuwe, veelzijdige activiteiten- en infocentrum.

Het veelzijdige activiteiten- en informatiecentrum is gepland bij de toegang tot de Kabbelaarsbank op de Brouwersdam. Een ontwerp van bureau Kempe Thill schetst het centrum als een gebouw dat over het fietspad heen reikt. Het opvallende gebouw is een toekomstig icoon en oriëntatiepunt in het gebied.
Het infocentrum biedt bezoekers niet alleen informatie over de Grevelingen, maar ook over de Voordelta en de rest van de Zuidwestelijke Delta*.

Rondje Grevelingen
Het Rondje Grevelingen is een nieuwe fietsroute rondom het Grevelingenmeer waarbij je tegelijkertijd van land én water kunt genieten. De nieuwe fietsroute sluit aan op het fietspadennetwerk van Goeree Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Start- en eindpunt van het Rondje is het informatiecentrum. Langs de route komen diverse uitkijkpunten en bankjes.

* De Zuidwestelijke Delta is het waterrijke gebied in de provincie Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en West-Brabant.

Schets: Bureau Kempe Thill

 

Gerelateerde ontwikkellocaties: